Danske Bank er den største og dermed også en af de mest kendte banker i Danmark. Danske Banks historie strækker sig helt tilbage til slutningen af 1800-tallet med stiftelsen af de to banker, Den Danske Landmandsbank, Hypothek og Vexelbank, i København i 1871 og Handelsbanken i 1873.

I mange år var de to banker naboer på Holmens Kanal i København, hvor banken stadig har hovedsæde i dag. I 1990 fusionerede de oprindelige banker, der senere kom til at hedde Den Danske Bank, med HandelsBanken og Fusionsbanken. I 2001 bliver banken omdøbt til den forkortede version Danske Bank og fik altså det navn og logo, som vi kender i dag.

Udviklingen i 1990’erne

I 1990’erne og starten af 00’erne skete der store udvidelser i Danske Bank, og de øgede deres indsats markant i Skandinavien og på det internationale marked. De etablerede filialer i Oslo, Helsinki og Stockholm og åbnede også kontorer i Polen. I 2004 gjorde de også deres indtog i Irland, hvor de købte de to irske banker Northern Bank og National Irish Bank. Senere blev Litauen, Estland og Letland tilføjet til listen over de internationale filialer. Udvidelserne fra den tid markerer stadig stederne i dag, hvor banken har deres kerneaktivitet, dvs. i Norden og Europa.

Danske bank i dag

I dag er Danske Bank til stede i 16 lande og har i alt 20.400 ansatte. Deres kunder tæller både privat-, erhvervs- og institutionelle kunder, og tilsammen udgør de mere end 2,7 millioner kunder. Banken rådgiver deres kunder inden for alle traditionelle bankaktiviteter, herunder pensionsrådgivning, lån, forsikring og investering. Derudover tilbyder de også ydelser inden for blandt andet livsforsikring, kapitalforvaltning og ejendomsmæglerservice, som de varetager fra deres mange afdelinger rundt omkring i landet. Deres aktiviteter er inddelt i de fire kategorier Banking DK, Banking Nordic, Corporates and Institutions og Wealth Management.

Foruden at være kendt som Danmarks største bank er Danske Bank også blevet kendt som dem, der for alvor satte skub i de digitale betalingsløsninger, da de i 2013 lancerede appen MobilePay, hvor du let og hurtigt kan overføre penge til dine venner eller betale for dine varer i fysiske butikker.

Ledelsen i Danske Bank

Danske Banks ledelse består i dag først og fremmest af administrerende direktør Thomas F. Borgen og derudover blandt andet Jesper Nielsen, som er chef for Banking DK og Glenn Söderholm, chef for Banking Nordic.

Kategorier: Bank