De fleste af os kender Nordea som en af landets største banker. Men faktisk er det også en af de største banker i Norden og i hele Europa.

I Norden er Nordea den tredje største virksomhed, og i Europa er banken på top ti over de største banker vurderet ud fra deres markedsværdi. I 2017 havde banken driftsindtægter for i alt 9,5 mia. euro og aktiver for i alt 581,6 mia. euro.

Nordea – en Nordisk Bank

Som navnet på banken antyder, så er Nordea forankret i det nordiske. Nordea har rødder 200 år tilbage i tiden, men koncernen, som vi kender den i dag, blev dannet i 2001 gennem en fusion af fire banker i Norden: den svenske Nordbanken, den finske Merita Bank, den norske Christiania Bank og den danske Unibank. Tilsammen kom de til at udgøre finanskoncernen Nordea, og navnet opstod som en sammentrækning af de to ord Nordic Ideas. Nordeas arbejde er ikke kun centreret i Norden, men også i resten af Europa og store dele af verdens storbyer såsom Beijing og Shanghai. I alt er Nordea til stede i 17 forskellige lande.

Virksomheden har mere end 30.000 medarbejdere, og deres ydelser centrerer sig både om deres ca. 10 mio. privatkunder og 700.000 erhvervskunder. Til private kunder yder de rådgivning og service indenfor alle typer af lån, opsparing, investering, finansiering, forsikring og pensionsopsparing.

En bæredygtig bank

Indenfor de senere år har Nordea positioneret sig som en virksomhed, der tager bæredygtighed og deres rolle som finanskoncern alvorligt – både i et økonomisk, socialt og miljømæssigt perspektiv. En af deres indsatsområder er blandt ESG, som er en forkortelse for Environmental, Social and Governance – eller på dansk miljø, samfunds- og ledelsesmæssige forhold. Dermed dækker begrebet over det samlede bæredygtighedsansvar, som Nordea har påtaget sig. Banken er også kommet med på den digitale bølge og har mere end 6,2 mio. brugere på deres netbank med transaktioner for 260 mio. årligt.

Ledelsen i Nordea

Nordeas nuværende koncernchef er Casper Von Koskull, mens Nordeas landschef i Danmark er Frank Vang-Jensen.

 

Kategorier: Bank